Monday, September 12, 2016

فیلم "گرگ و گوسفند" در بیست و یکمین جشن‌واره بین المللی فیلم پوسان کره جنوبی

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: فیلم "گرگ و گوسفند" به کارگردانی "شهربانو سادات" در بخش رقابت بیست و یکمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم پوسان کره جنوبی راه پیدا کرده است.
"گرگ و گوسفند" نخستین فیلم بلند شهربانو سادات است و بر اساس خاطرات هفت سال زندگی خانم سادات در بامیان ساخته شده است که زنده‌گی روزمره مردم روستایی در نقطه‌ای دورافتاده از بامیان را نشان می‌دهد. او قبلا هم فیلم مشترکی با یک کارگردان آلمانی ساخته است.
فیلم "گرگ و گوسفند"، چندی پیش٬ در بخش "پانزده روز کارگردانان" جشن‌واره بین‌المللی فیلم کن فرانسه٬ در کنار آثار کارگردانان مشهوری مانند "پل شریدر"، "آلخاندرو خودوروفسکی" و "مارکو بلوچیو" به نمایش درآمد که توانست جایزهٔ هنر و سینما را در بخش جنبی این جشن‌واره دریافت کند.

جشن‌واره فیلم پوسان کره جنوبی جزو معتبرترین جشن‌واره‌های فیلم آسیا در جهان به شمار می رود که جزو جشن‌واره‌های مورد تایید فدراسیون بین المللی انجمن تهیه کنندگان (F.I.A.P.F) می‌باشد و از قوانین این فدراسیون پیروی می‌کند.
این جشن‌واره با تمرکز بر روی سینمای قاره آسیا برگزار می‌گردد و دارای آکادمی فیلم و مارکتینگ آسیایی می‌باشد.
بیست و یکمین دوره این جشنواره از  ۶ الی ۱۵ اکتبر ۲۰۱۶ در پوسان کره جنوبی برگزار می‌گردد.

Wednesday, September 7, 2016

برگزیده‌گان هشتمین جشن‌وارهٔ فیلم‌‌های افغانستانی در سویدن اعلام شدند.

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: هشتمین جشن‌وارهٔ فیلم‌های افغانستانی در سویدن با معرفی برگزیده‌گان به پایان رسید.

صدیق برمک٬ لینا علم٬‌ آصف سلطان زاده٬‌ همایون مروت و عبدالحسین دانش به عنوان هییت داوران هشتمین جشن‌وارهٔ فیلم‌های افغانستانی در سویدن از میان ۲۴ فیلم کوتاه داستانی٬‌ بلند سینمایی٬‌ بلند مستند٬ کوتاه مستند و انیمیشن تندیس بهترین فیلم داستانی کوتاه را به ابوذر امینی برای فیلم "فرشته نوین"٬ تندیس بهترین فیلم بلند مستند به الکا سادات برای فیلم "قصه‌های شب افغانستان"٬ تندیس بهترین فیلم کوتاه مستند به حامد علی‌زاده برای فیلم "جمهوری کرشکوگ" اهدا کردند.
تندیس ویژه جشن‌واره و هیات داوران این جشن‌واره در ستایش از یک فیلم‌ساز و فعالیت‌هایش به محسن حسینی اهدا شد.
هیات هشتمین جشن‌وارهٔ فیلم‌های افغانستانی در سویدن درین‌ دوره فیلمی را در بخش آثار بلند داستانی و هم‌چنین انیمیشن حایز دریافت جایزه ندانستند اما از حضور آثار شرکت کننده درین دو بخش سپاس‌گذاری کردند.
هشتمین جشن‌وارهٔ فیلم‌های افغانستانی در سویدن از۲ تا ۴ سپامبر در شهر استکلهم سویدن برگزار شد.

Sunday, August 7, 2016

کانادا میزبان سه فیلم از حسن موسوی


به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: سه فیلم کوتاه از حسن موسوی در بخش رقابت جشن‌واره جهانی "سویت" کانادا انتخاب شده است. 
"من یک عزرائیل هستم"٬"ما ز بالاییم و بالا می‌رویم" و "شاید" ساخته‌های حسن موسوی از تولیدات گروه سینمایی "تم" هستند که موفق به راه‌یابی در جشن‌واره جهانی فیلم "سویت" کانادا شده‌اند. این سه فیلم پیش ازین مهمان جشن‌واره‌هایی در کشورهای آمریکا٬ هند٬ اسپانیا٬ قبرس و آفریقای جنوبی بوده‌اند.


جشن‌واره جهانی "سویت" به دلیل حمایت از فیلم‌سازان برای شرکت در جشن‌واره‌‌های مختلف دیگر طراحی شده و در بخش رقابت ده اثر برتر برای کسب جایزهٔ به‌ترین فیلم به رقابت خواهند پرداخت.
به‌ترین کارگردان٬ به‌ترین تصویربردار٬ به‌ترین بازیگر مرد و به‌ترین بازیگر بانو از دیگر بخش‌های جوایز این جشن‌واره هستند.
نخستین جشن‌واره جهانی  "سویت" روز ۲۶ آگوست سال جاری در شهر مونترال کانادا برگزار خواهد شد.

Monday, August 1, 2016

فیلم‌ کوتاه «من یک عزرائیل هستم» برای دومین بار راهی آمریکا شد

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: "من یک عزرائیل هستم" برای رقابت در ششمین دوره جشن‌واره فیلم آی‌فون آمریکا برگزیده شد.


فیلم "من یک عزرائیل هستم" در یک تاکسی اتفاق می‌افتد و درباره مردی سفیدپوش است که خود را عزراییل معرفی می‌کند در صورتی‌که هدفش دزدیدن یک تاکسی است٬ گفت‌گوهایی که میان شخصیت فیلم٬ راننده و دیگر مسافر این تاکسی رد و بدل می‌شود مخاطب را بارها و بارها غافل‌گیر می‌کند تا در پایان فیلم شخصیت به ظاهر دزد در واقع همان عزراییل واقعی معرفی می‌شود.
این فیلم پیش از این میهمان چندین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم در کشورهایی هم‌چون امریکا٫ قبرس٬ هند و آفریقای جنوبی بوده است.

جشنواره فیلم آی‌فون ویژهٔ فیلم‌سازانی است که با کم‌ترین امکانات دست به خلاق‌ترین شیوه‌های فیلم‌سازی می‌زنند و  کسانی می‌توانند در این جشن‌واره شرکت کنند که فیلم‌های‌شان را با موبایل یا دوربین گوپرو ساخته باشند.

حمایت و تشویق فیلم‌سازان خلاق از سرتاسر جهان از اهداف ششمین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم آی‌فون می‌باشد که یازدهم نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی در کالیفرنیای آمریکا برگزار خواهد شد.

Wednesday, July 27, 2016

پنج فیلم از افغانستان در هشتمین دوره جشن‌وارهٔ فیلم کوتاه بنیاد فرهنگ - آمریکا

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: پنج فیلم از افغانستان در هشتمین دوره جشن‌وارهٔ فیلم کوتاه بنیاد فرهنگ آمریکا حضور دارند.

«من رضام» ساختهٔ محمد محسنی٬ «قورمه‌ای» ساختهٔ خادم‌حسین بهنام٬ «گودی پران صلح» ساختهٔ عمر فرهمند٬ «کودکان سرزمین من» ساختهٔ ابوالفضل عبداللهی و «شاید» ساختهٔ حسن موسوی فیلم‌هایی هستند که در هشتمین دوره جشن‌وارهٔ فیلم کوتاه بنیاد فرهنگ امریکا حضور دارند.
رخشان بنی‌اعتماد٬ بهرام رادان٬ مارک امین٬ سپیده فارسی و جمشید اکرمی هییت داوران این جشن‌واره را تشکیل می‌دهند که از میان آثار برگزیده ۶ فیلم را به عنوان آثار برتر انتخاب می‌کنند.

بنیاد فرهنگ یک سازمان غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیرمذهبی است که در شهر لس آنجلس به منظور حفظ و اشاعه فرهنگ و هنر فارسی زبانان پایه گزاری شده و موزه هنری شهر لس آنجلس هم تنها موزه آمریکایی است که به طور دائمی به جمع آوری و نمایش آثار هنری فارسی‌زبانان متعلق به بیش از چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح تا امروز اشتغال دارد.

هشتمین جشن‌وارهٔ فیلم کوتاه بنیاد فرهنگ روز ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۶ در لس‌آنجلس امریکا با معرفی برگزیده‌گان برگزار می‌گردد.



Wednesday, July 13, 2016

"زن ممنوع" برنده‌ جایزه‌ بهترین فیلم تجربی


به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: فیلم کوتاه تجربی "زن ممنوع" برنده‌ جایزه‌ بهترین فیلم تجربی سومین جشن‌واره بین‌المللی فیلم کوتاه "حالا صدای زنان" آمریکا شد.

فیلم کوتاه تجربی "زن ممنوع" ساخته‌ی یما رئوف 
با پیام بلندش تا کنون توجه تعداد زیاد از جشنواره‌های بین المللی را، مانند جشنواره فیونکس در استرلیا، فیمینست‌اند کویر در رومانیا، جشنواره تریس در ایتالیا، جشنواره ایست وان در کانادا و جشنواره بین المللی زنان هرات را به خود جلب کرده است و موفقیت‌های این فیلم برای رسیدن تا درب‌های بین المللی یی دیگر سینما هنوز ادامه دارد.
کارگردان: یما رئوف
دستیار کارگردان: عمر فره‌مند
هنرپیشه نقش اول: نورجمال
تهیه کننده: غفور ابرام
مشاور فیلمنامه: احسان نعمتی
زمان: ۳ دقیقه
ژانر: کوتاه
تولید: ۲۰۱۵ - افغانستان، کوروش پرودکشن، تلویزیون خاور اچ دی
داستان فیلم به نقل کارگردان: زندگی زنان را در جوامع بنیادگرایی نشان می‌دهد، جایی که زنان بیشتر از انتخاب‌های شخصی و انسانیشان در زندگی منع می‌شوند و حتی در این راه جان می‌دهند. فقط تعداد کم از آنان به مبارزه برای حقشان برمی خیزند و برای آن می‌جنگند.
در ضمن فیلم نشان می‌دهد که انسان‌ها فقط نقاب بدجنسانه دارند و پشت آن نقاب شخص عادی‌ای مثل من و تو نهفته است که آن تقاب بدجنسانه را باید درید.
سومین جشن‌واره بین‌المللی فیلم کوتاه "حالا صدای زنان" آمریکا با هدف به تصویر کشیدن داستان‌های گوناگون درباره‌ زنان (خودشناسی) و حمایت مردان از زنان در ماه جولای برگزار شد.

Friday, July 8, 2016

فیلم کوتاه تجربی "زن ممنوع" برای دومین بار در کانادا

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: فیلم کوتاه تجربی "زن ممنوع" در میان برگزیده‌گان جشن‌واره‌‌ی فیلم‌های زیر ۵ دقیقه‌ای "بازخورد" کانادا
فیلم کوتاه تجربی "زن ممنوع" ساخته‌ی یما رئوف پس از به نمایش درآمدن در جشن‌واره‌های متعددی این‌بار مهمان شهر تورنتو کانادا خواهد بود.
این فیلم کوتاه با پیام بلندش تا کنون توجه تعداد زیاد از جشنواره‌های بین المللی را، مانند جشنواره فیونکس در استرلیا، فیمینست‌اند کویر در رومانیا، جشنواره تریس در ایتالیا، جشنواره ایست وان در کانادا و جشنواره بین المللی زنان هرات را به خود جلب کرده است و موفقیت‌های این فیلم برای رسیدن تا درب‌های بین المللی یی دیگر سینما هنوز ادامه دارد.
کارگردان: یما رئوف
دستیار کارگردان: عمر فره‌مند
هنرپیشه نقش اول: نورجمال
تهیه کننده: غفور ابرام
مشاور فیلمنامه: احسان نعمتی
زمان: ۳ دقیقه
ژانر: کوتاه
تولید: ۲۰۱۵ - افغانستان، کوروش پرودکشن، تلویزیون خاور اچ دی
داستان فیلم به نقل کارگردان: زندگی زنان را در جوامع بنیادگرایی نشان می‌دهد، جایی که زنان بیشتر از انتخاب‌های شخصی و انسانیشان در زندگی منع می‌شوند و حتی در این راه جان می‌دهند. فقط تعداد کم از آنان به مبارزه برای حقشان برمی خیزند و برای آن می‌جنگند.
در ضمن فیلم نشان می‌دهد که انسان‌ها فقط نقاب بدجنسانه دارند و پشت آن نقاب شخص عادی‌ی مثل من و تو نهفته است که آن تقاب بدجنسانه را باید درید.

Wednesday, July 6, 2016

فراخوان دومین جشن‌واره‌ی بین‌المللی فیلم “زنان سانسور شده” در آمریکا



به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: دومین جشن‌واره‌ی بین‌المللی فیلم “زنان سانسور شده” فراخوان داد.
هرساله برای تشویق٬ افزایش آگاهی مسائل مربوط به حقوق زنان از طریق فیلم و گفت‌گو٬ نشست و جشن‌واره بین‌المللی فیلم زنان سانسور شده برگزار می‌گردد. 
جشن‌واره فیلم زنان سانسور شده از طریق سینما به نحوی سخن‌گوی پویای حقوق زنان است که کارشناسان٬ فیلم‌سازان و فعالان حقوق زنان از سرتاسر جهان گرد هم می‌آورد تا قدرت‌مند‌ترین فیلم‌هایی که پوشش دهندهٔ فریاد خاموش زنان باشند را انتخاب کنند. 

جشن‌واره بین‌المللی فیلم زنان سانسور شده اولویت را به فیلم‌های با تاکید ویژه بر موضوعاتی که سانسور یا سرکوب شده اند به ویژه عناوینی مربوط به تابوهای فرهنگی و مذهبی خواهد داد. 


نخستین دوره‌‌ي این جشن‌واره که در سال ۲۰۱۵ میلادی برگزار شد٬ میزبان فیلم‌هایی مانند انیمیشن پرسپولیس نامزد دریافت جایزه اسکار و فیلم قدرت‌مند هندی به نام  “Honor Diaries” بوده است که نشان از سطح بالای این جشن‌واره در حوزه‌ی حقوق زنان دارد.
فیلم‌سازانی که علاقه‌مند هستند تا آثار خود را به صورت رایگان درین جشن‌واره ثبت نام کنند با نشانی miriamfilms@gmail.com در ارتباط شوند.
آخرین مهلت ثبت نام پایان ۷ آگست ۲۰۱۶ میلادی می‌باشد.
دومین جشن‌واره فیلم زنان سانسور شده از ۱۶ تا ۱۸ نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی در واشنگتن دی‌سی آمریکا برگزار می‌گردد.

Saturday, July 2, 2016

فیلم‌ کوتاه «شاید» راهی اسپانیا شد

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: فیلم‌کوتاه داستانی «شاید» به بخش رقابت سی و نهمین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم «الچه» اسپانیا راه یافت.
فیلم‌ کوتاه «شاید» ساخته‌ی حسن موسوی از تولیدات گروه سینمایی «تم» به بخش رقابت سی و نهمین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم «الچه» اسپانیا راه یافته است. این فیلم پیش ازین در جشن‌واره‌های بین‌المللی کشور‌هایی هم‌چون آمریکا٬ قبرس٬ آفریقای جنوبی و تاجیکستان نیز حضور داشته است.


جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم «الچه» که منتخب آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسپانیا است با هدف ارتقاء فرهنگ و حمایت از ارزش‌های نو ظهور سینما و تشویق نوآوری در سینما بنیان‌گذاری شده است و  قدمت این جشنواره نشان از اعتبار آن دارد و همانطور که فیلم های منتخب این جشنواره به جشنواره های معتبر دیگر همچون جوایز Goya راه پیدا کرده اند، بر اعتبار این جشنواره افزوده شده است.
سی‌و‌نهمین دوره جشنواره الچه در اسپانیا برگزار خواهد شد و جشنواره «الچه» علاوه بر نمایش فیلم‌ها طی روزهای برگزاری جشنواره چندین ورک‌شاپ نیز برگزار می‌کند.

سی‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه «الچه» ۱۵ تا ۲۲ جولای ۲۰۱۶ در اسپانیا برگزار می‌شود. 

Wednesday, June 29, 2016

دو فیلم مستند از تولیدات خانه فیلم رویا راهی هند شدند

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: «پس از سال‌ها مبارزه» و «بچه‌های خیابانی» از تولیدات خانه فیلم رویا به بخش مسابقه‌ی جشن‌واره‌‌ی «کالچر آنپلاگد» هند راه یافتند.


فیلم‌های مستند «پس از سال‌ها مبارزه» ساخته‌ی مشترک رویا و الکا سادات و «بچه‌های خیابانی» ساخته‌ي عزیز دل‌دار، به بخش مسابقه‌ی هفتمین جشن‌واره‌ی فیلم مستند «کالچر آنپلاگد» هند راه پیدا کردند. 
«پس از سال‌ها مبارزه» نگاهی دارد بر زنده‌گی زنان افغانستان و مخصوصا مبارزات شان در 15 سال اخیر ... و فیلم مستند «بچه‌های خیابانی» درباره‌ی وضعیت کودکان کار و جاده است دراین مستند وضعیت اطفال به تحلیل گرفته می‌شود در روایت خطی این مستند پیرمردی است به نام باقی سمندر که برای نجات برخی از میلیون‌ها کودک درمانده از فاجعه٬ تجاوز٬ گدایی٬ دزدی و .. می‌کوشد.
به گفته‌ي برگزارکننده‌گان جشن‌واره‌ی بین‌المللی فیلم‌های مستند کالچر آنپلاگد فیلم‌های بخش مسابقه را در کشورهای هند و اندونزی و نیوزیلند به نمایش می‌گذارد و هم‌چنین فیلم‌ها بصورت آنلاین در دسترس مخاطبان این جشن‌واره قرار می‌گیرند.
این جشن‌واره‌ دارای بخش‌های موضوعی بوده و در هر بخش با موضوعات جنگ و جقوق بشر و موضوعات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، فیلم‌هایی را از سراسر جهان با شعار ‌‌«ترویج فیلم؛ ترویج آگاهی» به نمایش می‌گذارد. 
این جشن‌واره که بصورت آنلاین نیز برگزار می‌شود، از سال ۲۰۰۸ تا اکنون ۶۴ میلیون نفر بازدید کننده از ۳۹ هزار شهر دنیا داشته است.
مخاطبان این جشن‌واره عمدتاً از فعالان انسان‌شناسی، مردم‌شناسی، محققان و دانش‌مندان رشته‌های گوناگون علمی و تحقیقاتی‌اند که با اهداف فرهنگی و پژوهشی فیلم‌های این جشن‌واره را دنبال می‌کنند.


Wednesday, June 22, 2016

هشتمین جشن‌وارهٔ فیلم‌های افغانستانی در سویدن فراخوان داد


به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: هشتمین جشن‌وارهٔ فیلم‌های افغانستانی در سویدن فراخوان داد.
تمرکز روی آثار اندیشه محور و ارایه تصویر شفاف و واقع بینانه از جامعه افغانستان٬ از اهداف این جشن‌واره می‌باشد.
این جشن‌واره به بهترین‌های سینمای افغانستان تندیس اهدا خواهد کرد. فیلم‌سازان و تهیه کننده‌گان می‌توانند با پر کردن فرم جشن‌واره فیلم‌های بلند سینمایی٬ کوتاه٬ مستند و انیمیشن (پویانمایی) خود را که با موضوع افغانستان تولید شده باشند تا ۱۵ ماه جولای سال ۲۰۱۶ میلادی به دفتر مرکزی جشن‌واره در استکهلم سویدن و یا نماینده‌گی دفتر کابل ارسال نمایند. موضوع فیلم‌ها آزاد است.

داشتن زیر نویس انگلیسی برای تمامی فیلم‌ها الزامی است و فیلم‌هایی که به سایر زبان‌های دنیا ساخته شده‌اند٬ داشتن زیر نویس فارسی ضروری است.
فیلم‌سازان می‌توانند فیلم‌های خود را به فرمت‌های زیر ارسال کنند:
HD2K/DVD(AVI/MPEG-4/MPEG2)

برای ثبت نام آثار خود این‌جا را کلیک کنید.

Friday, June 17, 2016

فیلم کوتاه داستانی "جانشین" در ایرلند

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: فیلم کوتاه داستانی "جانشین" ساختهٔ مسعود اسلامی برای حضور در "جوایز فیلم حقوق بشر" شهر دبلین ایرلند انتخاب شد.

"جانشین" فیلم داستانی کوتاه و با موضوع حقوق بشری، حقوق زن و ازدواج‌های اجباری تهیه شده است. در فیلم؛ پدری دختر نوجوان خود را وادار به ازدواج با مردی کهن‌سال می‌کند تا با پولی که ازین طریق بدست آمده بتواند با زن و دختر نوجوانش کشور را از بیم جنگ‌های آینده ترک کند. آن دختر هر روز در خانه شوهر آزار می‌بیند و لت و کوب می‌شود و سرانجام از خانه شوهر به جای نامعلومی فرار می‌کند. مرد کهن‌سال خانواده عروس را مقصر می‌داند و خواهان پس گرفتن هزینه‌هایی می‌شود که بابت عروسی پرداخته است و پدر دختر که حاضر به پرداختن پول نیست٬ دختر دومی خود را به آن مرد می‌سپارد.
این فیلم پیش از این در جشن‌واره‌های داخلی و بین المللی در کشورهای سوئد٬ هند٬ انگلیس و آمریکا نیز حضور داشته است که مهم‌ترین دست‌آورد در عرصهٔ بین‌المللی را به عنوان بهترین فیلم کوتاه داستانی از جشن‌واره صدای زنان آمریکا سال ۲۰۱۴ و هم‌چنین برندهٔ بهترین فیلم داستانی از جشن‌واره فیلم مهرگان را به‌دست آورده است.

انجمن ایرلندی٬ آزادی‌های مدنی دیده‌بان مستقل و پیش‌رو حقوق بشری (ICCL) به منظور تضمین برخورداری کامل از حقوق بشر برای همه کار خود را در سال ۱۹۷۶ میلادی آغاز کرده است که فعالیت اصلی آن مبارزات حقوق بشری از جمله٬ حق قانونی طلاق و حقوق کودکان و حقوق بانوان است. 

جوایز فیلم حقوق بشر روز ۳۰ جون سال ۲۰۱۶ میلادی در شهر دبلین ایرلند برگزار می‌گردد.

Thursday, June 16, 2016

دو فیلم کوتاه از احمد ضیا ابراهیمی در جشن‌واره بین‌المللی فیلم WIND

به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: فیلم‌های کوتاه "زنده‌گی" و "انتخاب" ساختهٔ احمد ضیا ابراهیمی برای رقابت در بخش بهترین فیلم‌های خارجی٬ بازیگر و ستاره‌های نو ظهور جشن‌واره بین‌المللی فیلم WIND آمریکا انتخاب شدند.

فیلم "زنده‌گی" دربارهٔ عصایی است که صاحبش را از دست می‌دهد٬ تنها می‌شود٬ بازیچهٔ کودکان شده و به فراموشی سپرده می‌شود و فیلم "انتخاب" دربارهٔ پسربچه‌ای است که همراه با پدرش به کفش فروشی می‌رود و پدرش بدون توجه به خواست پسرش برای او کفش انتخاب می‌کند. 
این دو فیلم کوتاه از تولیدات گروه سینمایی "تم" می‌باشند که فیلم "انتخاب" پیش از این در سومین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم پرایاگ هند حضور داشته است.
جشن‌واره بین‌المللی فیلم WIND یک رقابت جهانی برای فیلم‌سازان خلاق و با استعداد است که هرساله در پایتخت جهانی فیلم یعنی "هالیوود" در شهر کالیفرنیای آمریکا از ۵ تا ۷ ماه جولای برگزار می گردد.

Sunday, June 12, 2016

"من یک عزرائیل هستم" میهمان هند

به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: "من یک عزرائیل هستم" ساختهٔ حسن موسوی برای رقابت در بخش بهترین فیلم‌های کوتاه جهان هفتمین دوره جشن‌واره بین‌المللی فیلم جاگران هند انتخاب شد.

فیلم "من یک عزرائیل هستم" در یک تاکسی اتفاق می‌افتد و درباره مردی سفید پوش است که خود را عزراییل معرفی می‌کند در صورتی‌که هدفش دزدیدن یک تاکسی است٬ گفت‌گوهایی که میان شخصیت فیلم٬ راننده و دیگر مسافر این تاکسی رد و بدل می‌شود مخاطب را بارها و بارها غافل‌گیر می‌کند تا در پایان فیلم شخصیت به ظاهر دزد در واقع همان عزراییل واقعی معرفی می‌شود.

"من یک عزرائیل هستم"  پیش از این میهمان چندین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم در کشورهایی همچون امریکا٫ قبرس و آفریقای جنوبی بوده است.

هفتمین دورهٔ جشن‌واره بین‌المللی فیلم JAGRAN از یکم تا پنجم ماه جولای سال جاری در شانزده شهر هندوستان برگزار خواهد شد.

Tuesday, June 7, 2016

۹ فیلم‌ساز با ۱۲ فیلم از افغانستان در سومین جشن‌وارهٔ فیلم حالا صدای زنان آمریکا

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: دوازده فیلم داستانی٬‌ مستند و تجربی در سومین دورهٔ جشن‌واره بین‌المللی فیلم حالا صدای زنان آمریکا در بخش رقابت انتخاب شدند.

فیلم‌های «زنان افغانستان در انتخابات ۱۳۹۳» ساختهٔ رویا سادات «وحشی زیبا» ساختهٔ رویا سادات٬ «زنی در صحرا می‌خواند» ساختهٔ الکا سادات٬ «زن ممنوع» ساختهٔ یما رئوف٬ «پرواز اجباری» ساختهٔ عزیزالله حیدری٬ «چرخه» ساختهٔ معصومه ابراهیمی٬ «گلی بیگانه بر روی زمین» ساختهٔ مهناز رضایی٬ «قورمه‌ا»٬«زرغونه»٬ «راه‌زن» ساختهٔ خادم حسین بهنام٬ «سرزمین مادری» ساختهٔ مشترک فاضله و هنگامی امیری٬ فیلم‌هایی از افغانستان هستند که در این جشن‌واره به بخش رقابت راه‌ یافته‌اند. 
«جشن‌واره بین‌المللی فیلم حالا صدای زنان» امید دارد فیلم‌های منتخب در پیوستن به هم‌بسته‌گی در مبارزه با بی عدالتی در جهان٬ در میان ملت‌ها و در درون خانواده و هم‌چنین به رسمیت شناختن قدرت کامل زنان و ایجاد عزت بیش‌تر برای همه الهام بخش باشد.

Sunday, June 5, 2016

فیلم کوتاه «فریاد خاموشی» ساختهٔ فاطمه حسینی جایزه بهترین فیلم جشن‌وارهٔ فیلم محیط زیست

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: جشن‌وارهٔ محیط زیست با معرفی برگزیده‌گان به کار خود پایان داد.

مبلغ ۵۰ هزار افغانی وجه نقد به همراه لوح سپاس و تندیس جشن‌واره
 جایزهٔ بهترین فیلم جشن‌‌وارهٔ محیط زیست به فاطمه حسینی رسید.
انجینیر لطیف٬ دیانا ثاقب و ابراهیم عارفی هیئت داوران این جشن‌واره از میان ۲۳ فیلم راه یافته در بخش پایانی فیلم کوتاه «فریاد خاموشی» به کارگردانی فاطمه حسینی را شایستهٔ جایزهٔ بهترین فیلم و هم‌چنین فیلم انیمیشن PH ساختهٔ حسام پیرقدم را شایستهٔ جایزهٔ بهترین انیمیشن دانستند.

«فریاد خاموشی» قصهٔ زنی است که هر روز کفش‌های مردی را پاکیزه می‌کند و پاهای مرد هر شب با کفش‌های کثیف‌تر از روز قبل٬ به خانه بر می‌گردد. زن به نشانهٔ اعتراض دیگر کفش‌های مرد را پاکیزه نمی‌کند و مرد مجبور می‌شود خودش این کار را انجام دهد و بعد از آن مرد احساس مسئولیت پیدا می‌کند و با کفش‌های پاکیزه به خانه بر می‌گردد.

فاطمه حسینی کارگردان این فیلم دورهٔ فیلم‌سازی را در دوره‌های کوتاه مدت آموزش فیلم‌سازی «از ایده تا اکران» گروه سینمایی تِم آموخته است و «فریاد خاموشی» سومین فیلم کوتاه او است.

جشن‌وارهٔ فیلم محیط زیست با معرفی برگزیده‌گان و به نمایش گذاشتن ۲۳ فیلم شصت تا نود ثانیه‌ای با موضوع محیط زیست به همکاری شبکهٔ تلویزیونی سبا و با حمایت مالی برنامهٔ انکشافی سازمان ملل متحد در کابل برگزار شد.

فراخوان دوازدهمین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم‌های اسلامی کازان


به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: دوازدهمین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم‌های اسلامی کازان روسیه فراخوان داد.
در شهر کازان٬ مرکز جمهوی تاتارستان روسیه جشن‌وارهٔ‌ بین‌المللی فیلم‌های اسلامی تحت شعار "از طریق گفتگوی فرهنگ‌ها به‌سوی فرهنگ گفت‌گو" دوازدهمین دوره‌ٔ خود را برگزار می‌گردد.

این جشن‌واره گرچه با عنوان اسلامی برگزار می‌گردد اما به هیچ‌وجه جنبه‌ٔ مذهبی را نداشته و تنها یک رویداد عرفی است و هدف آن عبارت از ترویج تصورات شایسته‌ای از اخلاق٬ نیکی و ارزش‌های خانواده‌گی در میان مردم است.
به صراحت می‌توان گفت این جشن‌واره تنها جشن‌وارهٔ بین‌الملی فیلم در جهان است که فرهنگ‌های مختلف و افراد دارای جهان بینی‌های گوناگونی را باهم متحد می‌سازد.
فیلم‌سازان علاقه‌مند می‌توانند لینک و مشخصات آثار خود را برای ثبت نام به ایمیل آدرس زیر بفرستند.

albinane@mail.ru


Saturday, June 4, 2016

سه فیلم از حسن موسوی در آفریقای جنوبی

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: سه فیلم از حسن موسوی در نخستین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم اکورهولن آفریقای جنوبی در بخش رقابت راه یافت.

فیلم‌های کوتاه «شاید»، «من یک عزراییل هستم» و «ما ز بالاییم و بالا می‌رویم» ساخته‌های حسن موسوی فیلم‌هایی هستند که از میان ۱۵۰۰ متقاضی برای بخش رقابت انتخاب شده‌اند.

توانمندسازی فیلم‌سازان داخلی و بین‌المللی در راستای رشد و ترقی صنعت فیلم و هم‌چنین توسعهٔ اقتصادی سینما از اهداف این جشن‌واره می‌باشد.
نخستین جشن‌وارهٔ بین‌المللی فیلم اکورهولن آفریقای جنوبی از ۲۳ تا ۲۵ ماه جون سال ۲۰۱۶ میلادی در شهر اکورهولن آفریقای جنوبی برگزار می‌گردد.



Friday, June 3, 2016

فراخوان سی‌ و چهارمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوانان بوف سوئد

به گزارش«پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»: سی‌ و چهارمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوانان بوف سوئد در چند بخش فیلم می‌پذیرد.

این جشن‌واره فیلم‌های بلند و کوتاه داستانی٬ مستند و پویانمایی (انیمیشن) را که پس از اول ماه جنوری سال ۲۰۱۶ تولید شده باشند می‌پذیرد و فیلم‌سازان بدون پرداخت هزینه می‌توانند آثار خود را ثبت نام کنند.

جشن‌واره بین‌المللی بوف از سال ۱۹۸۴ میلادی با هدف به نمایش درآمدن فیلم‌های خوب برای کودکان و نوجوانان و هم‌چنین بزرگ‌سالان در شهر مالمو کشور سوئد برگزار می‌شود.

سی‌ و چهارمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوانان بوف سوئد از ۲۰ تا ۲۵ ماه مارچ سال ۲۰۱۷ میلادی در شهر مالمو سوئد برگزار می‌گردد که با جوایز نقدی و غیر نقدی همراه می‌باشد.
برای ثبت نام فیلم به لینک زیر مراجعه نمایید.


Monday, May 30, 2016

تحلیلی بر فیلم کوتاه "خانم آقای فاضلی" به کارگردانی حسن فاضلی

حسن موسوی
"خانم آقای فاضلی" چنان‌که از عنوانش هویداست، به وضعیت زنان در افغانستان اعتراض کرده که عنوان فیلم نوعی عنوان اعتراضی به حساب می‌آید.
کارگردان این فیلم با انتخاب این عنوان سنت رایج جامعه افغانستان را زیر سوال می‌برد، جامعهٔ افغانستان که زن به نام خودش خطاب نمی‌شود و همیشه تحت مالکیت نام پدر، شوهر و پسر خود مورد خطاب قرار می‌گیرد، و این باعث شده که تمام تلاش‌‌ها و نقاط قوت و حتی نقاط ضعف یک زن افغانستانی به یک مرد نسبت داده شود، تا جایی که این وابستگی نام پس‌از وفات خود زن هم‌چنان زنده باقی می‌ماند تاحدی که در بعضی از اعلامیه‌های فوت ذکر شده: مرحومه مغفوره دختر فلانی که خواهر فلانی و فلانی و مادر فلانی و فلانی است دارباقی را بدرود گفته.
سازنده‌ی این فیلم با این فرهنگ نادرست مبارزه کرده و مورد نکوهش قرار می‌دهد. قصهٔ فیلم در مورد یک زن گدا است که به همراه دختر ۵ ساله‌اش زنده‌گی میکند. چشمان دختر این زن مشکل دارد و احتمال نابینا شدن آن می‌رود. دغدغهٔ این زن تهیه پول بیش‌تر است، هم برای عمل جراحی چشمان دخترش و هم برای امرارمعاش.
تلاش کارگردان برای پرداختن به یک زن افغانستانی خلاف آن‌چه تا‌کنون از زن افغانستانی دیده‌ایم موفق بوده و توانسته یک زن افغانستانی را شجاع، سخت‌کوش و مستقل معرفی کند که می تواند بدون تکیه به کسی مخصوصن بدون تکیه به هیچ مردی، از پس زنده‌گی خود برآید.
این مهم او را وا می‌دارد روش‌های دیگر کسب درآمد و به‌دست آوردن پول بیش‌تر را تجربه کند. او رو به کارهایی می‌آورد که دیگر زنان هم قشر خودش دست به آن کارها می‌زنند، و تبدیل به یک زن فعال و سخت کوش می‌شود که شغل‌های متفاوتی را تجربه کرده و دست به هر کاری می‌زند تا به هدف خود برسد. اما در این بین نگاه جامعه سنتی افغانستان هم مد نظر گرفته شده که از این زن توقع روسپی‌گری دارند و این طرز نگاه و فشار کمر شکن اقتصادی، قهرمان فیلم را تا مرز تن فروشی پیش می‌برد اما در نهایت عزت و شرف خود را جاودانه حفظ می‌کند.
ژانر این فیلم درام، تراژدی است و در سال ۲۰۱۱ در کابل ساخته شده است.
اینکه شوهر این زن یا همان آقای فاضلی کجاست؟ در فیلم هم‌چنان مجهول می‌ماند. اما اسم او و وجود او در فیلم حاکم است در حالی که هیچ‌گاه خودش را نمی‌بینیم . زنده است یا خیر؟
یکی دیگر از ویژه‌گی‌های این فیلم بدون صدا بودن آن است که از لحاظ ساختاری برخواسته از داستان این فیلم است و چنان رابطه‌ای نزدیک با تماشاگر برقرار می‌کند که در صحنه‌های خارجی، سر و صدا و آلودگی‌های صوتی کابل را میتوان حس کرد.
"خانم آقای فاضلی" برنده‌ی جایزه بهترین کارگردانی در دومین جشن‌واره بین‌المللی حقوق بشر افغانستان شده بود و هم‌چنین در چندین جشن‌واره‌ی بین‌المللی دیگر در کشو‌رهای آمریکا٬ هند٬ ایران و شیلی نیز حضور داشته است.

نخستین جشن‌واره فیلم هدا با معرفی برگزیده‌گان به کار خود پایان داد.

به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه افغانستان»:  نخستین جشن‌واره فیلم هدا، با اهدای جوایز در شش بخش از میان دوازده‌ کاندیدای دریافت جایزه به کار خود پایان داد.
کمیتهٔ انتخاب نختسین جشن‌واره فیلم هدا شانزده فیلم را برای حضور در این جشن‌واره انتخاب کرده بودند که از این میان دوازده فیلم کاندیدای دریافت جایزه گردیدند و در نهایت سید محمد محسنی جایزهٔ بهترین کارگردانی را برای فیلم «فیلم من رضام» از سوی دبیرخانه این جشن‌واره دریافت کرد٬ هم‌چنین یاسین یاوری، جایزهٔ بهترین فیلم‌نامه و بهترین تدوین در فیلم «کتاب بی‌خط» را از آن خود کرد.

جایزهٔ بهترین تصویربردار به محمد جان کمال برای فیلم«یک آرزوی دیگر»، جایزه بهترین بازیگر به دنیا صادقی در فیلم «مهره آخر»، و نیاز حسام، جایزه بهترین صدا‌برداری در فیلم «کتاب بی‌خط» را دریافت کردند.

این جشن‌واره با نوازنده‌گی موسیقی ‌صوفیانه توسط گروه موسیقی مولانا و اهدای تندیس و لوح تقدیر و جوایز نقدی به برگزیده‌گان پایان یافت.